Не му се судеше на Ченто

Не му се судеше на Ченто му се судеше на АСНОМ

Жаклина Митевска за Ченто "Не му се судеше на Ченто му се судеше на АСНОМ"

Животот и делото на Методија Андонов - Ченто неколку децении претставуваа табу-тема на македонските простори. Но, народот не дозволи од нашата историја да се избрише името на овој достоен борец за македонската кауза, а во 1990 година, на барање на неговиот син Илија Андонов-Ченто, беше обновен судскиот процес за него и обвинувањата беа повлечени, односно падна пресудата од монтираниот судски процес.

Извор - Не му се судеше на Ченто

Методија андонов Ченто - видео

Методија Андонов Ченто - цитати

Носевме малтер со Ченто

Методија Андонов Ченто - слики

No comments: