December 5, 2019

Порано златото на нашиот земјак Филип ја пороби Грција

Идеологот на ВМРО, Петар Поп-Арсов се гордеел со својот земјак и сонародник, цар Филип Втори Македонски, кој ги поробил Грците.

„...Порано златото на нашиот земјак Филип ја поткупи разединетата атинска интелигенција и ја пороби Грција, а сега дојде друго време со сосема спротивни услови - братот брата си го продава“, Петар Поп-Арсов, 1894


No comments: