Го фатиле едно моме

ГО ФАТИЛЕ ЕДНО МОМЕ

Го фатиле клети Турци,
едно моме најубаво,
едно моме најубаво, најубаво,
најубаво у селото. x2

Му врзале двете раце,
двете раце наопаку,
му врзале двете раце, двете раце,
двете раце наопаку. x2

Кажи, кажи малој моме
кај се крие Гоце Делчев?
Кажи, кажи малој моме, најубаво
кај се крие Гоце Делчев? x2

И да умрам, клети Турци,
јазе Гоце не кажувам!
И да умрам клети Турци, да загинам,
јазе Гоце не кажувам! x2


Виолета ТомовскаСлавиатГоце Делчев - цитати

Гоце Делчев - биографија

Delchev's death in NY Times

Гоце Делчев - видео

Гоце Делчев - слики

No comments: