January 6, 2014

Помеѓу нас има Бугари, Албанци, Срби и Македонци

…Кога мис Eлeн Стон го прашува Јане Сандански „Што сте вие - Христијани или Турци?“ тој и' вели:
 
„Помеѓу нас има Бугари, Албанци, Срби и Македонци. Имаме и 1 Евреин со нас…“


No comments: