July 28, 2013

Знаме ВЕП

Знаме со три факли на кои се читаат буквите ВЕП (Вардар, Егеј, Пирин) и натписот „Слобода или смрт / 1903 1941 / Илинден“

Знаме од основачкото собрание на ВМРО-ДПМНЕ

17.06.1990 година, Скопје, Р. Македонија - See more at: http://documents-mk.blogspot.com/search/label/Flags?updated-max=2009-06-26T01:59:00%2B02:00&max-results=20&start=45&by-date=false#sthash.jx5dtMOR.dpuf
Знамето е поставено на основачкото собрание на ВМРО-ДПМНЕ, на 17 јуни 1990 година, во Скопје, Р. Македонија - види фотографии.
Знаме од основачкото собрание на ВМРО-ДПМНЕ

17.06.1990 година, Скопје, Р. Македонија - See more at: http://documents-mk.blogspot.com/search/label/Flags?updated-max=2009-06-26T01:59:00%2B02:00&max-results=20&start=45&by-date=false#sthash.jx5dtMOR.dpuf

Извор на фотографијата: „Јаковлевски стекнува статус на политички азилант“, Нова Македонија.

No comments: