June 30, 2013

Куќата во која што живеел Крсте Петков Мисирков

Куќата во која што во Одеса, Украина, живеел македонскиот интелектуалец Крсте Петков Мисирков:

„Во овој дом во 1909-1913 година живеел и работел македонскиот научник и културно-национален деец Крсте Петков Мисирков (1974-1826)“
 
Извор на фотографијата: VBB

No comments: