October 22, 2011

20 години македонска независност, 1991

20 години македонска независност, епизода 2, 1991, Македонија е се' што имамеХроника на Македонија во 1991-ва година. Почеток на војната во Словенија и Хрватска. Повлекување на Македонските војници од ЈНА. 8-ми Септември 1991 година, прогласување на сувереност на Република Македонија. Собранието на Република Македонија донесува нов устав.

No comments: