May 13, 2011

Јано мори

ЈАНО МОРИ

Јано мори, Јано леле, севдалино,
моја росна, Јано мори, детелино.
Аaaј, моја росна, Јано мори, детелино.

Поминуваш, Јано мори, заминуваш,
нит ми збориш, Јано мори, нит се смееш.
Аaaј, нит ми збориш, Јано мори, нит се смееш.

Те прашает, Јано мори, мајсторине,
шчо им готвиш, Јано мори, за вечера.
Аaaј, што им готвиш, Јано мори, за вечера.

Кад баница бегу море, ил кокошка,
ова вечер, бегу море, рудо јагне.
Аaaј, од две мајки, бегу море, задојено.

Анета МицевскаАнсамбл Македонка, Емилија ЃорескаБојан СтојковБолеро бендВаско & ЕлементалВлатко Стефановски & Мирослав ТадиќГрупа МоликаЗоран Џорлев и група МоликаЈордан МитевЈоце ПановКирил МанчевскиКристијан ДемјанскиМики СекуловскиСузана СпасовскаТоше ПроескиТоше Проески и Арија

No comments: