Осумкрако сонце - скулптура

Скулптура од втора половина на 20 век (?) пред осамостојувањето, на кои е прикажан симболот македонско осумкрако сонце кое наликува на:

1. Македонски монети 1, 2, 3, 4, 5, 6...
2. Macedonian Sun - Leucadia
3. Macedonian Sun - Razlovci
4. Мacedonian Sun - Perivlepta
...

Локација: Исар, Штип, Република Македонија Координати (приближно): 41.738488,22.187677 Google map врска

Фото: А.С. април, 2011 година. Кликнете на сликата за целосен размер!

No comments: