Скулптура на лав од „Свети Николај“

Скулптура на лав од парохискиот храм „Свети Николај“ - Штип

Храмот е осветен на 10 мај 1867 година.

Локација: Штип (центар). Координати: 41.736593,22.188880 Google map.

Фото: А.С. април, 2011 година. Кликнете на сликaтa за целосен размер! Click on the photo to enlarge!

No comments: