January 2, 2016

„Храброста на Гоце” од едицијата „Револуционери“

Станува збор за сликовницата „Храброста на Гоце“ која е прв наслов од едицијата „Револуционери“. Оваа едиција ќе содржи пет наслови, а тематски ке обработува интересни случки од животите на нашите познати револуционери Гоце Делчев, Јане Сандански, Питу Гули, Никола Карев и Даме Груев. Идејата е на што поинтересен начин младите да се запознаат со овие наши великани и нивните дела.


Станува збор за сликовницата „Храброста на Гоце“ која е прв наслов од едицијата „Револуционери“. Оваа едиција ќе содржи ...
Posted by Документи за Македонската историја on Thursday, June 13, 2013

No comments: