June 13, 2015

Лекарот на римските гладијатори почива во Скопје?

Уште во седумдесетите години од минатиот век беа извршени ископувањата на гробницата во локалитетот Скупи, но сепак немаме доволно докази за да потврдиме дека токму таму се наоѓа почивалиштето на големиот Галениус, иако во „гробот 170“ беа пронајдени многу медицински инструменти покрај скелетот – велат археолозите од Музеј на Град Скопје.

Уште во седумдесетите години од минатиот век беа извршени ископувањата на гробницата во локалитетот Скупи, но сепак нема...
Posted by Macedonian Documents on Saturday, June 13, 2015

No comments: