November 7, 2013

Клаус Шрамајер, цитат

Признавање на уставното име, почитување на одлуката од Хаг и деблокирање на евроатлантските инеграции, се решение на спорот за името, смета поранешниот германски амбасадор во Македонија, Клаус Шрамајер[1].


„Мора да се признае уставното име на Република Македонија. Правната порака е јасна: Атина да ја респектира пресудата од Хаг и да не го блокира НАТО и ЕУ членството... Од решението зависи развојот не само на Македонија, туку и на целиот регион.“

No comments: