December 9, 2012

4568 – БРИЛИЈАНТНО ДОТЕРАНА УБАВИЦА

Наклонетоста кон сјајните нијанси и раскошните китеници ја карактеризира Македонската жена, и ова темноока убавица од Струга е предана заштитничка  на стилот.


ОБЈАВЕНО ВО КНИГАТА „PEOPLES OF ALL NATIONS“ ОД 1924 ГОДИНА НА АВТОРОТ JOHN ALEXANDER HAMMERTON


ФОТОГРАФИЈА:  L. G. Popoff

ПРЕВОД:  Биљана Куновска (Македонска Ризница, бр. 4)

No comments: