May 29, 2012

Сношти е Јана

СНОШТИ Е ЈАНА

Сношти е Јана
од балкан слегла,
сношти е Јана
од балкан слегла.

Ајде, моме, за вода
да те заведам,
девојченце убаво,
да те одведам.

Од балкан слегла,
во село влегла,
од балкан слегла,
во село влегла.

Ајде, моме, за вода
да те заведам,
девојченце убаво,
да те одведам.

Танец

No comments: