Кула - Кочани

Средновековна кула висока 18.5 метри, изградена за заштита на бегот во втората половина на 17 век, на десната страна на Кочанска река, Кочани, Република Македонија.

Kochani Tower (18.5 m) - Kochani, Republic of Macedonia
Фото: А.С. мај, 2011 година.

Кликнете на сликaтa за целосен размер!
Click on the photo to enlarge!

No comments: