Знаме на здружението на Бранителите

Знаме на здружението на Бранителите 2001 Куманово. Централно поставен црвен штит со кама и револвер (комитски симбол) во долниот дел и карта на Македонија со аплицирано македонско знаме.

Фотографија на знамето:


Дигитална реконструкција (А.С.) на знамето:

No comments: