СМК - знаме

Знаме на Светскиот Македонски Конгрес (World Macedonian Congress) - македонска организација, основана на 15 септември, 1990 година во Гевгелија. Според некои извори знамето официјално е усвоено во 1998 година, но постојат докази се користи од СМК и на почетокот на деведесетите години на минатиот век.

Претседателот на СМК Тодор Петров со знамето на СМК:

Знамето на СМК:


Се смета и за неформално македонско етничко знаме.

No comments: