Црква "Св. Спас" - Штип

Црква "Св. Спас", изградена од војводата Димитар во 1369 година.

Локација: Штип, лева страна на река Отиња

Фото: А.С. мај 2011 година

Во непосредна близина на црквата се наоѓа гробот на војводата Мише Развигоров.

Кликнете на сликата за целосен размер!

No comments: