Втора македонска ударна бригада

Знаме на Втора македонска народно-ослободителна ударна бригада, развеано на 20 декември 1943 година во селото Фуштани, Мегленско, Егејска Македонија.

Реконструкција на знамето (А.С.), друга реконструкција (втора слика, десно) - врска.

No comments: