Што ми е мило, мамо, сејмен да шетам

ШТО МИ Е МИЛО МАМО, СЕЈМЕН ДА ШЕТАМ

(Песна за Белото Маре)

Што ми е мило, мамо, мило ем драго,
сејмен да шетам, мамо, низ Бузаана.
Сал' да го видам, мамо, Белото Маре
Белото Маре, мамо, на Цинциови.

Дали го носи, мамо, тој широк ф`стан,
што го кроевме, мамо, девет другари.
Аршин по аршин, мамо, девет аршина,
а Ѓоше не дал, мамо, ни еден аршин.

И тој го зеде, мамо, Белото Маре,
а јас да пукнам, мамо, ич не се жалам.
И тој го зеде, мамо, Белото Маре,
а јас да пукнам, мамо, ич не се жалам.

Група ВиртусРаспеани велешани и Велешки чалгииСоната бендTrinity band

No comments: