Зурли трештат на сред село

ЗУРЛИ ТРЕШТАТ НА СРЕД СЕЛО

Зурли трештат на сред село,
тапан чука рум-дум-дум.
Млади моми и ергени
до две ора вијат.

Оздол иде стар бел дедо,
засукал мустаќи.
Право трга на орото
и он да се фати.

Го здогледа баба Неда
за рака го фати.
Каде одиш старо-аро
оро да им грдиш?

Academic Choir Mirce AcevАлександар СариевскиАнсамбл Стефче СтојковскиВаска Илиева и Ѓорѓе МасаловиќRiznica Chamber ChoirХор Кочо Рацин - Скопје

No comments: