Стар бел дедо

СТАР БЕЛ ДЕДО

Стар бел дедо, овци пасе
горе на Пирина.
Стадото му кротко пасе
трева детелина. x2

Стари дедо с кавал свири
свири и нарежда:
де е Гоце, де е Јане
нашите другари. x2

Де е Гоце, де е Јане
нашиот цар пирински?
Знамето ни да развее
на Македонија. x2

Зоран Џорлев и Ванчо ТарабуновСимеон ГугуловскиSynthesis

No comments: