Ој, Вардаре македонски

ОЈ, ВАРДАРЕ МАКЕДОНСКИ

Среде Скопје Вардар врви,
Вардар река распеана.

Ој, Вардаре Македонски
од извора дур до Солуна.
Ој, Вардаре Македонски
ти ја красиш Македонија.

Како бисери градови
ти закитиле брегови.

Ој, Вардаре Македонски
од извора дур до Солуна.
Ој, Вардаре Македонски
ти ја красиш Македонија.

Лути рани на јунаци
твојта вода ги лекува.

Ој, Вардаре Македонски
од извора дур до Солуна.
Ој, Вардаре Македонски
ти ја красиш Македонија.

Каде Вардар поминуваш
среќа, радост донесуваш.

Ој, Вардаре Македонски
од извора дур до Солуна.
Ој, Вардаре Македонски
ти ја красиш Македонија.

Виолета ТомовскаВиолета Томовска и Кирил МанчевскиЕлена ВелевскаЈонче ХристовскиMitan Project

No comments: