Параходот си престигна

ПАРАХОДОТ МИ ПРИСТИГНА

Параходот си престигна,
збогом либе, подај рака!
Не плачи, мило либе, не жалај,
јас пак ќе се вратам. x2

Очите ти насолзени,
устата ти насмејана.
Не плачи, мило либе, не жалај,
јас пак ќе се вратам. x2

Ја земи си бело крпче,
избриши си црни очи.
Не плачи, мило либе, не жалај,
јас пак ќе се вратам. x2

Balcan Jazz CollectiveВиданка ГеоргиеваМеморијаНикола БадевТоше Проески и Арија

No comments: