Талиа Драгонас - цитати

Цитати за Македонците од генералниот секретар на грчкото министерство за образование и наука Талиа Драгонас:

"Грција не може да биде носител на единствена античка култура и не смее да има негативен став кон малцинствата во земјата.

Eтничките Македонци во северна Грција имаат право за себеидентификација исто како што луѓето од Атина имаат право да се нарекуваат Грци" - извадок од книгата "Што е нашата земја".

No comments: