Болен ми лежи Миле Поп Јорданов

БОЛЕН МИ ЛЕЖИ МИЛЕ ПОП ЈОРДАНОВ

Болен лежи Миле Поп Јорданов
Болен ми лежи Миле Поп Јорданов. х2
Над глава му стои стара му мајка,
жално го жали, милно го плачи. x2

Стани ми, стани, мое мило чедо! х2
Твоите другари по сокаци одат,
жални песни пеат, тебе те спомнуват. x2

Бог да го прости Миле Поп Јорданов, х2
Миле Поп Јорданов за народ загина,
за народ загина, за Македонија. x2

Ани Малинкова и Драган АцевскиБански старчетаВиолета Томовска и октет МакедонијаГоце НиколовскиНина СпироваPrešeren

No comments: