Зајди, зајди јасно сонце

ЗАЈДИ, ЗАЈДИ ЈАСНО СОНЦЕ

Зајди, зајди јасно сонце,
зајди помрачи се,
и ти јасна ле месечино,
бегај удави се.

Црни горо, црни сестро,
двата да црниме,
ти за твојте лисја ле горо,
јас за мојта младост.

Твојте лисја горо сестро,
пак ќе ти се вратат,
мојта младост горо ле сестро,
нема да се врати.

Александар СариевскиAlma SubasicДраган Даутовски квартетЗафир ХаџимановТоше ПроескиTomer FarageШабан Шаулиќ

No comments: