„Да живее народот, да живее слободата“ - знаме

Припишано знаме на македонската револуционерна борба (на Јане Сандански) од рељефот на постаментот на споменикот на Јане Сандански во Скопје (Аеродром).

На знамето е испишан текстот:

„Да живее народот
Да живее слободата“

No comments: