Ој невесте

ОЈ НЕВЕСТЕ

Ој невесте, ти, млада убава,
што си толку, море, натажена?

Крени глава, море, погледни ме,
скрши веѓа, море, намигни ми!

Колку тешко, ем колку е жално,
јас те љубам, а друг да те земе.

Благоја Грујовски

No comments: