Селвије Сенѓузел

Не спи, не спи, не дреми
кузум бела Селвије
зар не си се наспало.
Јоко моје калешо
три вечери без мене?

Селвије, Сенѓузел,
јоко мори калешо,
моја прва изгоро. x2

На четврта ја дојдов
кузум бела Селвије
тебе дома не најдов.
Јоко мојe калешо
тебе дома не најдов.

Селвије, Сенѓузел,
јоко мори калешо,
моја прва изгоро. x2

Тук те најдов в' комшии
кузум бела Селвије
у нашите душмани.
Јоко моје калешо,
у нашите душмани.

Селвије, Сенѓузел,
јоко мори калешо,
моја прва изгоро. x2

Теб те најдов зад врата
кузум бела Селвије,
лаф муабет правеше.
Јоко моје калешо
лаф муабет правеше.

Селвије, Сенѓузел,
јоко мори калешо
моја прва изгоро. x2

Не ми фрлај ифтири
море мој домаќине,
ти си голем мераклија.
Море мој домаќине,
на вино и на лута ракија.

Селвије, Сенѓузел,
јоко мори калешо
моја прва изгоро. x2

Благоја Грујовски (во живо)Благоја ГрујовскиГоран НаумовскиМирко Митревски

No comments: