Знаме на ЕСЗ -Тигар

Знаме на единицата за специјални задачи при МВР на Република Македонија - Тигар. Формирана во 1981, нејзинотото борбено крштевање е во 2001 година, за време на воениот конфликт.






Дигитална реконструкција на знамето:







No comments: