Христо Узунов - знаме

Знаме на здружението „Христо Узунов“ - Охрид. Револвер и кама на црвена позадина. Одгоре со златни букви е напишано "Слобода или смрт за Македонија", а оддолу: "Христо Узунов - Охрид"

Фотографии на знамето на здружението на граѓани Христо Узунов - Охрид, дел од илинденскиот марш 2009 и веено во чест на Илинден, во Крушево 2009 (и др.) година. Компјутерска реконструкција (А.С.) на знамето (2009):


Знаме на „Христо Узунов“ (2012):


Реконструкција (А.С.) на знамето на „Христо Узунов“ (2012):

Реконструкција (Шишко) на знамето на „Христо Узунов“ (2012):


Знамето на „Христо Узунов“ со уште две други знамиња (2012):


No comments: