А бре, Македонче

А БРЕ МАКЕДОНЧЕ

А бре, Македонче,
каде се спремаш?
Борба те чека,
борба за слобода.

Нека разберат
крвави фашисти:
македонско име
нема да загине.

Момци накитени,
моми наредени.
В борба ми влагат.
борба за слобода.

Леб и солОд филмот Фросина

No comments: