Животе мој

ЖИВОТЕ МОЈ

Среќна љубов имавме,
живот, песна сакавме,
но за наша несреќа
останав јас без неа.

Животе мој, животе ти,
зошто ме мене запусти? x2

Сега скитам осамен,
пеам песна од срце,
чувам тајни спомени
на далечни времиња.

Животе мој, животе ти,
зошто ме мене запусти? x2

Мојот живот без него,
како славеј без песна.
Мојот живот без неа,
тажна врба без корен.

Животе мој, животе ти,
зошто ме мене запусти? x2

Јонче Христовски

No comments: