Милан Кучан - цитати

Првиот претседател на Словенија - Милан Кучан, во врска со несфатливото барање на Грција кон Република Македонија:

"Македонците денеска се принудени цврсто да инсистираат на културата, јазикот и името, кои што им ги оспоруваат Грците со несфатливото барање да се откажат од националниот идентитет, ако сакаат да минат преку прагот на европската интеграција."

Линк кон А1 репортажата

No comments: